Familjen,  Livet

Få stunder av harmoni

I dag har snön vräkt ner nästan hela dagen. Lycka! Jag är kanske inget jättestort fan av vinterväder egentligen, tycker det är rätt jobbigt med tjocka ytterkläder, blöta skor, elektriskt hår och iskalla barnahänder. Men jag väljer ändå ”riktig” vinter framför den gråsörjiga icke-vinter vi haft i år, alla dagar i veckan.

Det har varit en ganska lugn dag. På förmiddagen hängde jag och Lykke på kyrkis, kyrkans öppna förskola här i Mariannelund. Det gör vi varje tisdag. Där träffar vi vänner, sjunger, pysslar och äter lunch. Brukar vara både mysigt och trevligt. Och gott! Eftermiddagen ägnade jag åt att boka in några frilansjobb, ta en tupplur (!) och laga restmiddag. Sen kom Fredrik hem och jag skyndade mig ut för att hinna springa en mil i snön innan han skulle vidare på möte i skolan.

Efter det hade Fredrik ”överlämning” av en styck Lykke och fyra styck semlor till mig vid idrottshallen, dit jag sprungit för att hämta två tjejer som varit på dansträning. Sen hem och äta semla framför brasan. Ambitionen var väl det skulle vara en mysig och trevlig stund med barnen, men det blev ytterst få sekunder av harmoni. Barnen bråkade om…. jag minns knappt vad, de knuffades, tjafsade och var allmänt arga. Försöker acceptera det där, att de lugna och fridfulla stunderna är så otroligt korta här hemma. Njuter väldigt mycket av de få minuter alla är glada, nöjda och harmoniska samtidigt – önskar bara de vore fler!  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *