Träning

Morgonträning

Inför förra hösten hade jag en ambition att gå upp klockan sex varje morgon och löpträna. Hur det gick? Hahaha! En enda morgon orkade jag mig upp, men alla andra låg jag kvar i sängen.

Som jag nämnt tidigare går jag ganska mycket på känsla när det gäller träning. Och tidiga morgnar är jag ytterst sällan träningssugen. MEN. Ibland händer det. Att jag vaknar toktidigt, ligger och vrider mig, irriteras över att jag inte kan somna om – och inser att det bästa jag kan göra av tiden faktiskt är att dra ut och springa.

Som i morse. Jag vaknade redan kvart i fem. Av ljuset, och av pollenkli i halsen. Försökte somna om i sisådär 45 minuter, sen gav jag upp. Åt en tallrik fil, drog på mig löparkläder och sprang rakt ut i skogen. Det var alldeles magiskt fint, faktiskt, med dimma över sjöarna och vackert morgonljus som svepte mellan tallarna.

En mil senare klev jag innanför dörren hemma. Fortfarande pigg och träningssugen. Så i stället för att duscha och gå till bussen rafsade jag snabbt ner dator och kläder i en ryggsäck och tog cykeln till jobbet, cirka två mil bort. Vilken frihetskänsla! Det var ganska slitigt att cykla med tung ryggsäck, men jag har en bra cykel som gjorde jobbet lite enklare.

Fram kom jag till slut, och trött blev jag. Men också nöjd.
Får se om det blir fler tidiga träningsmorgnar i sommar. Händer det så händer det…

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *