Livet

Vintervitt

I morse vaknade vi upp till en vintervit värld. Ett tunt lager snö på marken, någon minusgrad och ett sådant där fantastiskt morgonljus som bara vintersolen kan åstadkomma. Lycka! Efter att jag skickat iväg de stora barnen till skolan bylsade jag på en smått ovillig Lykke och stoppade ner henne under en filt i vagnen. Blir alltid lite småstressad när jag ser att det är vackert väder, vill ut i naturen så fort det bara går.

Vi hann ner till sjön medan ljuset fortfarande var magiskt. Där kände vi på isen, knäppte några bilder från bryggan och pulsade lite i skogen precis intill. Drömmen hade förstås varit en lång löprunda med vagnen, men 2,5-åringar har ju tyvärr väldigt mycket egen vilja. Det funkar inte så bra att springa mer än ett par kilometer med vagn längre, antingen somnar Lykke (vilket oftast inte passar så bra), eller så är hon sur och gnällig. Kanske är vagnlöpningens tid förbi? Eller så blir det lättare framåt sommaren.     

Nåväl, jag var glad att jag kom ut. En stor lyx med att vara föräldraledig/frilans, att få vara utomhus när man vill! När vi kom tillbaka värmde vi fötterna på ett element, sedan åkte vi pulka och drack kaffe och varm choklad med grannarna. En riktigt fin vinterförmiddag.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *