Veckans träning

Vecka 24

Andra veckan i juni. Barnen fick sommarlov och vi kunde äntligen börja njuta av sommaren på riktigt. Visserligen jobbar Fredrik två veckor till, och jag själv kommer troligtvis jobba någon eller några dagar i veckan under hela sommaren. Men känslan är ändå att evighetsmånga fria, lediga dagar ligger framför.

Under veckan började jag träna efter ett program. Äntligen! Jag hittade ett sub3-program för maraton här och känner att det borde passa mig ganska bra. Det blir nog en och annan modifiering, men i stort ska jag försöka hålla mig till programmet. Så skönt att slippa tänka. Den stora utmaningen blir väl att hitta ett maratonlopp i september.

Så här såg veckan ut:

Mån: Vila
Tis: 11 km
Ons: 15,5 km varav 3×10 min i runt 4.00-fart.
Tor: 10 km
Fre: 11 km
Lör: 11 km varav 8 km i 4.00-fart.
Sön: 21 km

Totalt 79,5 km

Har ju nämnt tidigare att ett mål under våren varit att komma upp i 90 km i veckan. I och med det nya programmet kommer veckomängden variera mer, och det känns bra. Jag har känt mig väldigt sliten i benen en tid – och jag tror jag har allt att vinna på att kombinera tyngre veckor med betydligt lättare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *