Familjen,  Livet

Äntligen sommarlov!

Så har barnen äntligen fått sitt efterlängtade sommarlov. Jag har längtat jag med. Efter mer frihet och spontanitet. Och efter att få släppa på rutiner och göra annat på kvällarna än lägga barn som absolut inte vill sova. Med det inte sagt att jättelånga lov tillsammans är enkla. Det kommer bråkas massor, gnällas massor och tjatas massor. Men med många utflykter och mycket kompishäng tror jag vi ska klara oss igenom det på ett ganska härligt sätt, ändå.

Någon skolavslutning i kyrkan blev det inte i år, men vi åt i alla fall traditionsenlig jordgubbstårta för att fira in sommaren. Vår äldsta, Edith, är numera familjens bagare och fixade en supersnabb tårta med färdiga bottnar. Gott!

Första sommarlovsdagen vara annars en ganska långsam och tråkig historia. Det blåste som bara den så vi var knappt utomhus. Men när det lugnat ner sig på kvällen tog jag mig i alla fall ut på en löprunda. Fick den briljanta idén att utforska våra blivande hoods lite och lyckades nästan springa vilse. Ett tag vadade jag i ris upp till knäna. Men ut ur skogen kom jag till slut, och vackert var det. Klockan 23 var jag hemma igen och somnade inte förrän klockan 01. Nu känns det som att sommaren är här – på riktigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *