Veckans träning

Vecka 24

Hej och hå. Springsommaren har börjat! Ljumma kvällar, diken sprängfyllda av blommor, ljust till klockan 23. Springa i shorts och linne, simma fram och tillbaka över sjön efter löpturen. Ååååh vad det är lyxigt!

Tyvärr är benen fortfarande rätt sega, men jag tror det går åt rätt håll. Nästan åtta mil skrapade jag ihop under veckan som gick och så här såg träningen ut:

Måndag: Vila
Tisdag: 10 km
Onsdag: 11 km
Torsdag: 10 km
Fredag: 14 km varav 2×4 km. Första 4 gick i 4.00-fart, andra 4 i 3.48-fart.
Lördag: 13 km
Söndag: 21 km

Nu i veckan går jag på ett träningsprogram, woho!! Ett 12 veckor långt träningsprogram för maraton. Förhoppningsvis blir det Stockholm eller Helsingborg Marathon den 5 september för min del (om nu loppen blir av). Ska bli så skönt att bara följa ett program och inte behöva tänka själv. Det kommer faktiskt innebära att jag springer lite färre mil per vecka, men får betydligt bättre struktur på träningen.

Återkommer väldigt snart med massa tankar kring maraton och mina erfarenheter av distansen. Kanske redan i morgon…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *