Familjen,  Livet

Försmak av sommaren

Det har varit ganska kyligt i maj, men nu under Kristi himmelsfärd har vi verkligen fått en försmak av sommaren. Soligt, fint, härligt! Dessutom har vi varit lediga och fria.

Under torsdagen byggde Fredrik hönsgård. Vi andra satte upp tennisnätet i trädgården och spelade tennis (så bra köp om man vill göra något aktivt med barnen utomhus, tror det är detta set vi har). Jonie ville spela ungefär hela dagen, tur vi bjöd hit mina föräldrar så jag fick lite avlastning till slut.

Mellan tennis och slöande på gräsmattan åt vi massa mat. Så härligt att äta på altanen för första gången i år! Vi har en liten grusad, uteplats på andra sidan huset där vi redan suttit en del, men på denna sida brukar det vara lite för kallt i början av säsongen.

På kvällen sprang jag intervaller. 3+2+2+2 i 3.50-3.55-tempo. Sammanlagt 15 kilometer. Fy så tungt det går när jag försöker springa fort. Fattar inte var min speed är? Kanske en bra idé att satsa på maraton i höst ändå, då behöver jag inte jobba upp farten så mycket.

Barnen var uppe rätt sent och Lykke däckade i soffan framför en film. Alltså, så skönt att slippa lägga. Inget annat av våra barn har någonsin kunnat somna på det där viset, hur smidigt som helst ju.

På fredagen var vi hos några vänner. Klappade höns, getter och åt rabarberpaj på deras fina veranda. Sen drog jag och nästan alla barn på cykeltur, faktiskt på deras initiativ. Vi kämpade oss uppför alla backarna till Norrlida och åt picknick på en äng. Sen cyklade vi genom skogen hem. Edith klarade hemfärden hur bra som helst på sin mountainbike, känns ju lovande eftersom det kanske kommer bli barnens framtida väg till skolan.

Barnen gjorde ett badstopp på vägen, jag doppade bara tårna i vattnet. Sen kom vi hem, lagade middag och bjöd hem grannarna. Byggde en enkel höjdhoppsställning, drog fram tjockmattan ur boden och tränade höjdhopp. Så kul!

Efter allt detta var det sent, jag sprang, en runda, och vips var även dag två slut. Känns ju väldans lyxigt att vi har ytterligare två lediga dagar att göra något kul av, inte för att vädret ser särskilt lovande ut men det kanske vänder?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *