Livet

Om att vara modig

Jag var inbjuden till en så trevlig grej i går, en brunch på Gamla Mejeriet i Karlstorp tillsammans med ett gäng kvinnliga soloföretagare runt om i trakten. Ett par av kvinnorna är jag flyktigt bekant med sedan tidigare, men de flesta var helt nya bekantskaper för mig. Vi åt gott och pratade fritt kring våra företag och de utmaningar vi står inför just nu (för den som inte vet så frilansar jag sedan i somras som skribent/fotograf). Spännande och roligt! Jag fick många nya idéer, inte minst kring de löpar- och klätterevents som min syster Caroline och jag har funderat lite på att genomföra någon gång i framtiden. Kanske blir de av?

Är det något jag verkligen beundrar så är det modiga människor som vågar kasta sig ut och göra verklighet av sina idéer. Som inte grubblar så mycket, utan bara gör. Jag träffade flera sådana i går. Kreativa människor som satsar enormt mycket tid, pengar och energi på att göra verklighet av sina drömmar. Utan att egentligen veta om det kommer att gå vägen. Respekt!  

”Men du är väl modig?”, får jag höra ibland – men det är nog en sanning med modifikation. På vissa sätt, kanske, men jag är verkligen ingen risktagare och är sällan beredd att offra särskilt mycket för att nå mina mål. Varken i tid eller pengar. Jag är heller inte en sådan som bara kastar mig ut, när det gäller stora beslut väger jag verkligen fördelar och nackdelar i all oändlighet innan jag bestämmer mig.  Någon gång överväger fördelarna, men rätt ofta gör de inte det.

I vissa fall är det säkert klokt att vara försiktig, men kanske är 2020 året då jag blir lite modigare? Fredrik och jag funderar just nu på att kasta oss in i ett projekt som kommer kosta mycket tid och mycket pengar och, ja, som är lite läskigt. I alla fall enligt mig. Vi ska bestämma oss ganska snart och jag kommer såklart berätta mer om detta om/när det blir verklighet.

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *