Familjen,  Livet

Maxad fjällvecka

Fredag och hemma igen. Vi rullade in framför huset vid 22.30 i går efter en lång bilresa hem som gick oväntat bra. Vi har haft massa strul med bilen som vägrat starta, så vi jag är glad att vi inte fastnade på vägen någonstans.

Tror alla är nöjda och glada efter en härlig fjällsemester. Vi maxade verkligen vintern under de här dagarna. Slalom, längdåkning, bygga snökojor, åka pulka och stjärtlapp, dricka nyponsoppa och blåbärssoppa.…. Efter en riktigt usel vinter i Småland så var det välbehövligt. Ska kanske inte sticka under stol med att det var rätt jobbigt också, med blöta overaller och vantar, hårda pjäxor, många viljor, barn som inte ville somna och en hel del gnäll. Men i stort – en fin semester.  

Löpningen har förstås inte varit i fokus denna vecka, men min lillebror och jag såg faktiskt till att komma på en morgonrunda varje dag. Varje morgon ringde alarmet kl 07, vi drog sömnigt på oss löparkläder och avverkade 10-12 kilometer i maklig fart (runt 5.00-tempo). Vi hittade en rätt så otrafikerad väg där underlaget var ok och funkade bra för löpning. Sedan belöningen efteråt – storfrukost med gröt, ägg, mackor och kaffe.

Löpningen har väl inte varit så kvalitativ under veckan kanske, kroppen har varit rätt öm och seg och farten relativt låg. Vi har vurpat några gånger också (skulle haft andra skor med mig). Men det är något visst med vintrig morgonlöpning ändå, att skaka igång en trött kropp, ta på sig varma kläder och liksom bara sticka ut i kylan och göra jobbet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *