• Min månad i bilder

  Maj genom mobilen

  Nu har det ju gått några dagar sedan maj tog slut, men jag tänkte dela ett gäng ögonblicksbilder från denna vackra månad innan jag helt glömt bort vad den innehöll.

  En händelserik månad var det, på flera sätt. En av de största grejerna var att vi köpte hus. Tänk att vi ska få bo på denna vackra plats i framtiden! Jag är nästan lite avundsjuk på mig själv.

  En annan fin grej var att jag blev moster för första gången. Faster blev jag så sent som i mitten av april. Hurra för Melinda och Julian, familjens två nya stjärnor!

  Med undantag för husköp och nya bebisar var maj en väldigt vanlig – men fin – månad. Vi tog oss an ett lite lagom stort projekt, att plantera en häck. Jag hoppas den överlever sommaren.

  Vi var nog mer utomhus än inomhus och några små utflykter blev det. Till Valbacken och Skröle Hie, till exempel.

  Vi cyklade, badade och red. Tyvärr var jag sjukt pollenallergisk, känns som att det är dags att börja knapra någon medicin.

  Någon fantastisk löparmånad var det inte. Jag har känt mig oerhört tung i benen (kan jag skylla på pollen här också!?) och det har inte blivit så många kvalitetpass. Men några få pass kändes riktigt bra och nu har jag börjat ladda för ett höstmaraton.

  Ljumma majkvällar är det bästa som finns. Särskilt när jag får springa tillsammans med Fredrik och Lykke.

  Och ja, lite kyligare majkvällar är heller inte fy skam!

  Nu är det plötsligt sommar och bara en vecka kvar till skolavslutningen. Jag förstår knappt hur våren kunde susa förbi så fort. Men så känns det kanske varje år?

 • Min månad i bilder

  April genom mobilen

  Första maj idag, regnet öser ner och det ser ut att bli en innedag. Passade på att gå igenom min telefon för en liten summering av april som var en finfin månad. Jag hade bara ett enda jobbuppdrag, och eftersom jag var ledig så pass mycket hade vi tid för både det ena och det andra.

  I början av månaden firade vi påsk. Påskveckan var solig och fin om jag minns rätt. På påskafton åt vi mat i mina föräldrars trädgård och begav oss sedan till ett ställe för att klättra i grottor och skrika vårskrik. Att hela familjen Antonsson får plats i en och samma bild är ovanligt!

  Vi jobbade vidare med övervåningen, nu är vi nästan helt klara (mycket tack vare min pappa som är snickare). Känner mig så mätt på detta projekt nu och är vansinnigt osugen på att måla de sista listerna. Men jag får väl tvinga mig….Bra blir det i alla fall, och barnen är så nöjda med att ha fått varsitt krypin. Här är Jonies rum. Barnen har fått välja tapeter själva, men jag sa blankt nej till galna fototapeter.

  Alltså, om vi hade vetat i början av året att möjligheten att köpa vår DRÖMGÅRD skulle dyka upp hade vi ju aldrig satt igång hela projektet. Är snaaaart, snart i mål med den processen hoppas jag. Besiktningen är klar och kontraktet granskas just nu av en jurist. Vi springer och tittar till huset hela tiden. Kan förhoppningsvis visa massa bilder redan om några veckor. Tänk att den här magiska utsikten ska bli vår! Vi har massa mer eller mindre galna planer för framtiden…

  Sommarhäst ingår givetvis i planerna. Hästar är något som både Fredrik, jag och Edith gillar. I påskas red jag för första gången på flera år, på en superhärlig ardenner. Edith rider på ridskola, och då och då på det här charmtrollet som tillhör några vänner.

  En annan grej vi tog tag i var att köpa en ny ugn (gamla har varit paj sen januari), jag hämtade en begagnad i Västervik och passade på att ta en glass vid havet med min syster. Sedan fick jag feberfrossa på vägen hem och var däckad i två dagar.

  Spisen kom i alla fall på plats (den var tyvärr typ 4 cm för hög och ej justerbar, så det ser inte klokt ut). Nu står den dock där den står ett bra tag tror jag, och vi upskattar verkligen att kunna baka och laga grejer i ugnen igen.

  Sedan var det sommarvärme i säkert en vecka. Vi sådde blommor och invigde badsäsongen 2020.

  En annan fantastisk grej som hände i april var att jag fick ett syskonbarn! Mitt allra första, en bedårande liten Melinda som jag längtar efter att få träffa. Har tyvärr ingen bild, men kanske snart…

  Jamen det var nog april i stora drag. I maj kommer det bli mer jobb och mindre ledig tid för min del. Hoppas att allt blir klart kring husköpet och att saker och ting faller på plats för mig jobbmässigt så att jag kan slappna av lite. Andra planer jag har för maj är springa en riktig lååååååång tur (uppåt 40 km) med löparbekanta, fotografera ett brudpar, plantera några häckplantor och göra trevliga cykelutflykter. Bland mycket annat.

 • Livet,  Min månad i bilder

  Mars genom mobilen

  Mars allra sista dag. Här kommer en kort sammanfattning i bilder av denna ytterst märkliga månad som för vår del inneburit både vardag och fest.

  Första veckan i mars var rätt stressig och jobbig. Jag hade en hel del frilansuppdrag och att försöka jobba hemifrån och ta hand om småbarn samtidigt är inte det lättaste. Dessutom strulade vår bil en hel massa och åkte in och ut på verkstad. Den här bilden är tagen samma dag vi skulle åka till Sälen, då bilen vägrade starta. Tycker den är så härlig, massa män och en bil! (fast situationen just då var inte så härlig förstås…)

  Till slut kom vi i alla fall iväg till vår lilla, hyrda fjällstuga i Lindvallen där vi spenderade ett gäng dagar med storfamiljen. Skidåkning, pulkaåkning, familjehäng… Härligt, roligt, underbart!

  Helgen då vi kom hem föll snön även här hemma i Småland. Vi fick en gnistrande vinterhelg och jag sprang två helt fantastiska långturer som jag kommer att leva på länge.

  Varje helg har vi kämpat på med vår lilla renovering av övervåningen som faktiskt börjar lida mot sitt slut. Två av tre barnrum är nästan klara. Blir sådan skillnad! Ska visa lite före och efter-bilder sen, när det är färdigt.

  Apropå hus, så var vi på visning av ett hus som jag drömt om länge – och som vi kanske, kanske, kanske kommer få möjlighet att köpa framöver. Det har både vedspis, glasveranda, massa fina gamla detaljer och ett helt fantastiskt läge. Inget är på något sätt klart, men vi hoppas!! Planen är att i så fall ha det som fritidshus de första åren och flytta dit på sikt.

  Många utflykter blev det, vi försökte träffa våra vänner utomhus i stället för inomhus för att minska eventuell smittspridning. Så nöjd varje gång jag lyckas tända en eld!

  Jag var på en supermysig brunch med ett gäng soloföretagare i Karlstorp. Trevligt och viktigt, att få bolla lite med andra i liknande situationer just nu. Känns som att Covid19 lett till tvärstopp i reklambranschen, jag vet inte alls hur det ser ut med uppdrag för min del framöver. Men försöker att inte oroa mig.

  Sen sprang jag mycket förstås! Nästan varenda dag. Älskar den här tiden, när dagarna blir ljusare och allt det bästa ligger framför. Nu känns löpningen lättare och roligare igen, efter en lite motig vinter. Har inget särskilt mål att träna för just nu, men vad gör det när kvällarna ser ut så här?  

  Det var mars det, i morgon kastar vi oss in i april.