• Okategoriserade,  Veckans träning

  Vecka 21

  En regnig helg avslutade näst sista veckan i maj. En vecka som varit ganska händelselös, med ett undantag: jag blev moster! Till en otroligt söt liten Julian, som föddes natten mellan onsdag och torsdag. Från 0 till 2 syskonbarn på bara en månad, det är stort det. Dessutom har en av mina närmaste vänner precis fått barn, så det är mycket bebisar i mitt liv nu. Det gillas!

  Träningsmässig var det en rätt hyfsad vecka. Jag sprang nästan 10 mil och fick åtminstone till ett bra fartpass. Vi var ju lediga fyra dagar, och det är verkligen lättare att få till träningen då.

  Så här såg veckan ut:

  Mån: 10 km
  Tis: 11 km
  Ons: 10 km
  Tors: 15 km varav 3+2+2+2 i
  Fre: 14 km i 4.30-tempo
  Lör: 17 km
  Sön: 10 + 10 km

  Totalt 97 km.

  I dag blir det vilodag, sen får vi se vad veckan bjuder på för slags löpning. Jag skulle vilja få in lite mer fart, men dagsformen kommer säkert få styra som vanligt.

 • Okategoriserade

  Helgplanerna

  God morgon! Fåglarna kvittrar och solen skiner, nyss var det storm. Jag har suttit uppe sen halvsju och jobbat, bara roliga jobb och då går det lätt. Har bland annat redigerat ett gäng bilder från en fotografering jag gjorde igår och fixat färdigt en text till ett lokalt magasin.

  Den här helgen är ganska späckad, men det känns kul. Jag ska bland annat:

  Springa (otippat!). I eftermiddag blir det någon form av intervaller, i morgon bitti långpass. Om kroppen vill. Har känt av lite småskavanker i veckan och vill inte bli skadad.

  Hänga med barnen. I dag är Fredrik borta mest hela dagen, först för att hjälpa till i den lokala second hand-butiken och sedan på kalas. Funderar på att bjuda hit någon vän, laga mat och se en film som barnen gillar. De tjatar om Frost 2.

  Jobba. I morgon eftermiddag ska jag åka iväg och göra ett reportage, och eftersom deadline är på måndag får jag nog sitta med texten och bilderna hela kvällen.

  Skriva kontrakt på nya huset (!!!!!!) Äntligen, äntligen är det dags och det ska bli så skönt att få landa i det här och veta att huset faktiskt blir vårt på riktigt. Uppdaterar nog med ett gäng bilder i morgon.

  Jamen det var nog allt. Ha en fin helg! • Okategoriserade

  Vecka 17

  Näst sista veckan i april och jag tog…semester! Från allt. Från jobb, renovering och alla möjliga måsten. Satt mest bara ute i solen och pratade med vänner. Åt massa kakor. Grävde i trädgården och sådde blommor lite här och där. I dag drog vi till skogs med delar av storfamiljen och njöt av gullvivor, vitsippor och körsbärsblom. Blev bjuden på go mat hemma hos mamma och pappa. Jamen, en riktig lyxvecka som avslutades med en lyxhelg!

  Löpningen då? Jorå, jag har sprungit! Varje dag och sammanlagt 96 kilometer. Ett försiktigt intervallpass vågade jag mig på, och som alltid efter en sjuka var det lite tungt – men det gick. Jag springer fortfarande utan mål och mening, känns det som, men jag är nöjd med att jag springer.

  Så här såg veckan ut:
  Mån: 11 km
  Tis: 14,5 km
  Ons: 10 km
  Tor: 11 km
  Fre: 15 km varav 3+1+1+1 i 3.50-fart
  Lör: 15,5 km
  Sön: 19 km

  Jag börjar känna av min pollenallergi nu, det är lite tyngre att andas och rent fysiskt är inte min bästa tid för löpning nu. Men själen äääääälskar förstås vårspring och att se naturen väckas till liv.

 • Okategoriserade,  Veckans träning

  Vecka 9

  Söndag och slut på en fullspäckad vecka! Lite för fullspäckad kanske, men har ibland svårt att välja bort och då får det bli så. Frilansjobb, besök av härliga vänner, fortsatt renovering på övervåningen och en del annat. Allt i en härlig röra. 

  Vi fick ju som sagt snö, några dagar låg den kvar i alla fall till barnens glädje. En del lek i snön hann de med, dessutom åkte de äldsta tjejerna längdskidor några timmar i fredags. Själv hann jag inte plocka fram skidorna, men om en vecka åker vi till fjällen och då ska det väl bli lite längd även för min del (tycker inte att det är på långa vägar så kul som löpning, men någon tur när tillfälle ges har jag inget emot).

  Det har varit ytterligare en bra springvecka. Känns som att jag har bra kontinuitet i träningen nu. Jag sprang nära tio mil, några av passen hade dessutom lite fart i sig. Särskilt nöjd är jag med dagens pass som var på drygt 20 km, där varannan kilometer gick i 3.55-fart och varannan i 4.20-4.30-fart. Detta med hyfsat bra känsla. Hurra! 

  Måndag: 11 km
  Tisdag: 13 km
  Onsdag: 10 km varav 1×5 km i 3.45-3.50-tempo
  Torsdag: 13 km
  Fredag: 12 km
  Lördag: 15 km
  Söndag: 20,5 km varav 8 km i 3.55-tempo

  Totalt 94.5 km

 • Okategoriserade

  Vecka 6

  På söndagar tänkte jag summera mina veckor framöver – sammanfatta både träningen och lite av det som hänt runt omkring i livet. Så jag kan gå tillbaka, läsa och ha lite koll. Än så länge loggar jag inte min träning på något annat sätt, men jag funderar på att ta tag i det.

  Vecka 6 blev bästa träningsveckan på ett bra tag. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag, liksom flera andra familjemedlemmar, haft en långdragen förkylning med hosta. Något som gjort att jag inte alls kunnat träna som jag velat. Jag är fortfarande lite snuvig, så jag kör inga hårda pass, men nu funkar i alla fall lugn distanslöpning bra. 96 km blev det i veckan, vilket jag är superdupernöjd med!

  Måndag: 11 km
  Tisdag: 13 km
  Onsdag: 11 km
  Torsdag: 10 km
  Fredag: 15 km
  Lördag: 22 km
  Söndag: 14 km

  I övrigt har veckan varit ok. Vi är inne på tredje veckan med renovering hemma, vi (eller snarare min pappa, som är snickare) bygger om på övervåningen och jag tycker alltid det är rätt jobbigt när delar av huset är en byggarbetsplats. Så jag har försökt hålla mig undan så mycket som möjligt. Fikat hos vänner, åkt till simhallen, besökt öppna förskolan… Utöver det har vi avverkat ett gäng kalas, sorterat vårt klädförråd och eldat i kakelugnen. Dessutom har jag fixat mitt bokslut med hjälp av en vän – och ätit årets första semlor!

 • Okategoriserade

  En blogg om löpningen – och livet

  Jag bloggar igen. Hurra!

  Ja, en del av er som känner mig vet ju att jag har bloggat tidigare. Mellan 2015 och 2017 hade jag en blogg på tidningen Runner’s Worlds webbplats, där jag mestadels skrev om prestationsinriktad löpning. Sommaren 2017, då vår yngsta var nyfödd, kände jag inte att jag hade tiden eller orken att producera några inlägg längre och slutade skriva.

  Men nu har jag lust och tid igen. I säkert ett år har jag längtat efter en alldeles egen blogg. En plats där jag kan uttrycka alla tankar som snurrar i huvudet i både ord och bild. Där jag kan fortsätta avhandla ämnet löpning, men också dela med mig mer av livet i stort. Och nu har jag alltså äntligen tagit tag i detta.

  För er som inte redan känner mig så är jag 35 år, smålänning (mariannelundare närmare bestämt), mamma till fyra tjejer födda mellan 2009 och 2017, frilansskribent/kommunikatör och passionerad löpare. Förutom de självklara grejerna – löpning, familj och vänner – gillar jag skog, soluppgångar, slingrande vägar, spontanmiddagar, springbad, att fotografera, fint porslin, vackra mönster, att elda i kakelugnen och nybakade frallor med smör och ost. Bland annat.

  Mycket mer än så tänkte jag inte säga just nu, men jag dyker ju väldigt snart upp här igen!